Magunkról

A helyi közösséggel, amióta itt lakom, együtt keressük, mi Isten célja itt velünk. A sok szép erdő, rét, mező, hegyek és patakok körülöttünk… És mi ebben a környezetben élhetünk, mint a jó Isten családja.

E honlapon azt szeretnénk megosztani veled, mi minden jó vesz körül itt bennünket, miért jó itt lakni, miért jó neked ide látogatnod, részévé válni a mi életünknek.

Ha böngészed a lapunkat, megtapasztalod te is, hogy Isten milyen csodálatosan működik köztünk és bennünk, egy milyen széppé alakuló világba teremtett bennünket. Ma már csak rajtunk áll, milyenné tesszük a ma és a jövő világát. Egy szebb és boldogabb jövő érdekében gyere és építkezzünk együtt Isten áldásában részesedve!

Megemlítem egy bátorító JELLEGZETESSÉGÉT KÖZÖSSÉGÜNKNEK! Mi Páduai Szent Antal oltalma alatt vagyunk, az ő tiszteletére épült templomunk, ő a közösségünk védőszentje. Ezért az ünnepe előtt kilenc kedden át hozzá fordulunk, mint CSALÁDJAINK VÉDŐSZENTJÉHEZ. Egészen konkrét kérésekkel járulunk eléje (pl. gyermekáldás, családtervezés, családi problémák és örömök…). Az utóbbi két évben szívesen gondolok vissza arra a két párra, akikkel és akikért imádkoztunk gyermekáldásért. Egyik gyerek már megszületett, a másik úton van! Ráadásul, amiért sokan elmennek Páduáig, nekünk itt van: van Szent Antal ereklyénk, amelyet a kilenced alatt érinthetünk is, tisztelettel megpuszilhatjuk. Nagy szentünk, nagy hitünk szerint nagy dolgokra kész és nyitott!

Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy e szép világot értünk teremtetted és tartod fenn. Köszönjük, hogy Szent Fiad által meg is váltottad a bűn átka alól. Kérünk vezess minket, ma élő gyermekeidet Szentlelked által, hogy teremtésed szépségének fenntartói és fejlesztői legyünk Tebenned és igazi otthonra találjunk benne, ahol megtapasztalhatjuk Szent Fiad ígéreteinek beteljesedését: „azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen”. Ámen

Rezső atya