Blog

Örülj az új év minden napjának! (1)

„Ez az a nap, amelyet az Úr elrendelt, vigadozzunk és örüljünk ezen!” (Zsolt 118,24)

Minden nap Isten ajándéka. Az üdvösségen kívül a mai nap a legértékesebb ajándék, amelyet valaha is kapni fogsz. Mit teszel, amikor ajándékot kapsz? Megköszönöd az ajándékozónak, kibontod a csomagolásból és örülsz neki. Érted már, mire gondolok?

Egy bibliatanító ezt írja: „Arra törekszem, hogy életem minden pillanatát élvezzem, egészen arra összpontosítva; de hosszú és nehéz út volt számomra idáig eljutni. Szeretek előre tervezni, és ha nem vigyázok, azon kapom magam, hogy miközben az aktuális dolgot teszem, már a következő dolgot tervezem. Ez persze megfoszt a jelen pillanattól. Bár a koncentráció jó dolog, könnyen előfordul, hogy annyira a munkámba temetkezem, hogy nem tudom élvezni a pillanat varázsát. Például a gyermekeim kiskorában általában sokat dolgoztam, és nehezen tudtam akár csak egy pillanatra is megállni, és élvezni az aranyos dolgokat, amiket mondtak vagy tettek. Sok ilyen pillanatot kihagytam, és már soha nem fogom visszakapni őket. Ünnepelnünk kell az életet és azokat az embereket, akiket Isten az utunkba helyezett. Örülnünk kell az életnek, nem pedig rettegni tőle vagy bánkódni miatta.”

Salamon ezt írta: „Nincs hát jobb dolog, mint ha az ember eszik, iszik, és jól él fáradságos munkájából. De beláttam, hogy Isten kezéből jön ez is. Mert ugyan ki ehetik, és ki lehet vígan nélküle?” (Préd 2,24–25).

Figyeld meg ezt a két kifejezést:

  1. „Isten kezéből jön” – ez azt jelenti: Isten akarata, hogy örülj minden napnak.
  2. „ki lehet vígan” – ez azt jelenti, hogy mindennap keresned kell az ünnepelhető dolgokat. Kezdd el már ma!

Forrás: Mai Ige