Infók

Csoportos regisztráció: személyi adatokat csak a csoportvezetőktől kérünk

A pápapalátogatást előkészítő főegyházmegyei szervezőbizottság harmadik közös megbeszélését tartották ezúttal Gyulafehérváron a püspöki palotában Jakubinyi György érsek, Potyó Ferenc vikárius és Kedves Imre főegyházmegyei vagyonkezelő részvételével. A megbeszélés az egyes bizottságok beszámolóival kezdődött, majd a szervezés jelenlegi állását, a legsürgősebb teendőket egyeztették a résztvevők.

A regisztráció péntek délelőtti állása szerint 819 csoport jelentkezett be, de még sok plébánia nem regisztrált, ahol pedig szerveződnek a zarándokcsoportok. Az egyéni és családi regisztrációkat és a csoportoos bejelentkezéseket összesítve a zarándokok létszáma péntek délelőtt 73.575 volt a pontifex.ro oldal adatbázisa alapján, de ez a szám folyamatosan változik. A szervezők biztatnak mindenkit, ne hagyja utolsó percre a regisztrálást.

A regisztráció kikerülhetetlen. Enélkül nem lehet majd a belépőjegyekhez hozzájutni, amelyeket a regisztráció lezárását követően küldünk ki – elektronikusan, kérésre pedig nyomtatásban is. A belépőjegyek teszik lehetővé a bejutást a kb.10 hektáron elkerített területre, és egyben kijelölik ezen belül a zarándok pontos helyét is.

Egyszerűsödött a regisztráció az induláshoz képest. Adatvédelmi szempontból mostmár elegendő csupán bejelölni az adatvédelni négyzetet, ezzel jelezve, hogy a regisztráló személy egyetért beírt adatainak tárolásával. A személyi adatokat folyó év július elsejével köteles törölni a szervező gyulafehérvári érsekség erről a tárhelyről, amelyen a regisztrációs felület is működik.

A csoportos regisztrációt szeretnénk mindenképpen ajánlani, ez esetben csak a csoport vezetője kell megadja a személyi adatait, hisz ő felel a csoportért. Nem kell tehát minden zarándoknak külön-külön megadnia a személyi azonosító számát (románul CNP).

Mindazok, akik már feliratkoztak egy csoportba – pl. a plébániájuk által szervezett zarándokcsoportba – NEM kell külön regisztráljanak az oldalon, hisz ezt a csoportvezető fogja megtenni.

Akik pedig egészségi állapotuk miatt úgy gondolják, hogy nem bírják a gyalogutat, kapaszkodót, a hosszas várakozást, jelentkezhetnek a betegek és mozgáskorlátozottak számára létesítendő, a kegytemplom szomszédságában kialakítandó szektorba.

Legyünk résztvevői ennek az évtizedek óta csak titkon remélt történelmi eseménynek, és találkozzunk Ferenc pápával Csíksomlyón!

Forrás: Pontifex.ro