BlogInfókKiemelt

Hirdetéseink röviden

Vasárnapi szentmiséinken nem lehetnek többen a temploban, mit 50-en. A szentmise viszont ki lesz hangosítva a templomkertben. Öltözzünk úgy, hogy kint se fázzunk meg. A szentmisét röviden, hétköznapi jelleggel vesszük, vigyázva egymás egészségére. Időseinkre, betegeinkre kérlek, figyeljetek és győzzük meg a józan döntésről. Ne adjanak esélyt a fertőző vírusnak magukkal szemben s ugyanakkor ezt követően másokat is fertőzhetnek. Bízunk benne, ha bölcsen, odafigyelve, visszafogottan éljük meg a következő időszakot, annál hamarabb és pozitívabban lehetünk túl a járványon.

A vasárnapi szentmiséket és a további miséket is megtartjuk, míg ellenkező törvény nem ír elő mást – ha igen, azt is tudatjuk. Amennyiben el kell maradjanak szentmisék, akkor is megtratjuk és a hozzátartozók addig otthon imádságban kapcsolódnak be a szentmise imáiba.

Védelem: Alább egy cikkből megosztok még részeket. Egészében is elolvaható a megjelölt oldalon. Vigyázzunk testünkre, lelkünkre és szellemünkre egyaránt! Igazi böjti idő, de mellettünk áll a bölcs döntéseinkben és elővigyázatosságunkban a csíksomlyói Szűzanya, egyházközségünk nagy szentje, Páduai Szent Antal! – Legyetek a béke követei egymás számára!

A cikkből:

Mivel gondolom, hogy nem mindenkinek van ideje végigolvasni, leírok egy-két gondolatot, amit tanulságként leszürtem a cikk és más infók kapcsán:

1. Egy világjárványról van szó, ami minket sem fog elkerülni!

2. Már akkor jelen van, amikor még nem is sejtjük, és elképesztő sebességgel terjed.

3. Két súlyos következménye lesz, ha megjelenik: halálesetek (nem lenne fontos ezért vigyáznunk egymásra, idősekre, betegeinkre? Minden elkerülhető halálesetért megéri vigyázni). A másik súlyos következménye pedig: összeomlik az egészségügyi rendszer. Képtelen ilyen súlyos és tömeges betegséggel mit kezdeni. Nincsenek izolálásra alkalmas korházaink. Nincsenek gépeink, és nem lesz elég orvos és asszisztens. Olaszországból is olyan beszámolók vannak, hogy el kell dönteniük, hogy súlyos esetekben kinek adnak lélegeztető gépet, és kinek nem (akinek nem, az meghal). El tudjuk képzelni, hogy mennyire képes megküzdeni egy ilyen helyzettel a mi romániai egészségügyi rendszerünk? Csak egy apróság: a rádióban hallottam, hogy pl. Hargita megyében nincs is olyan felszerelés, amivel azonosítani tudnák a vírust. Kolozsvárra kell küldeni a leleteket, és MOST egy nap, amíg megjön a válasz. Mi lenne itt, ha esetek százait kellene Kolozsvárra küldeni, ahol már a saját eseteik diagnosztizálását sem győzik? És ez csak egy apró példa.

4. Mivel biztosan nem elkerülhető, hogy mi is érintettek legyünk e járványban, ezért a megelőzés, az egymásra vigyázás a legfontosabb dolog. 

5. Vigyázzunk egymásra! Előzzük meg a bajt, amennyire tőlünk telik! Vállalhatunk szolidaritást azokkal, akiknél már tényleg baj van, és muszáj mindenkinek önkéntes elszigetelődésbe vonulnia (nemcsak saját magáért, hanem a veszélyeztetettek érdekében is!).

Sok bölcsességet, hitet, tisztánlátást mindenkinek, hogy a ránk bízottakat felelősen tudjuk informálni, a végletek elkerülésével! Én imádkozom is, ezért is! Áldott szolgálatot egymás felé!

A teljes cikk itt olvasható.

L. Rezső a.