Blog

Keresztút a Színeváltozás hegyén

A csicsói kőbányánál helyezte a szívünkre a Jóisten, hogy 2022-től a kilátó részt Színeváltozás hegyének nevezzük. Ott áll 2022. Színeváltozás ünnepe (aug. 6.) óta a Csicsói Kereszt. Milyen jó, hogy a Felcsíki medencére tekinthetünk a kereszt oltalma alól, és Isten áldását közvetíthetjük a hegyről a völgy lakóira, életeseményeire, mint Mózes idejében, közbenjárókként!

Ugyanakkor 2023. Nagypénteke óta, mielőtt felérünk a helyszínre, onnan indul egy Keresztút. Az említett nap hajnalán végeztük először ott a közös Keresztútat. Azóta is aki arra jár, végig akarja járni a „maga Keresztútját”, van lehetőség rá. Jól követhetőek az állomások, melyek a csendes erdei úton, ösvényeken át a Kereszthez vezetnek. Keresztúti ima pedig a kezdő táblánál választható a QR kód beolvasásával. Több féle Keresztút közül lehet választani: olvasva, hallgatva egyaránt. Kiemelem a célzott Keresztútak közül Márton Áron püspök atya szavaiból összeállítottat, amely az első keresztúti ájtatosságunk is volt ott.

A Keresztúti ájtatosságok itt is már előre átolvashatóak, kiválaszthatóak.

Ugyanakkor kialakult egy pihenőhely is a Kereszt árnyékában. Mert „Van egy jó hely, odamegyek”, ahogya dal is fogalmaz. Reméljük, a 2024-es esztendő további ajándékokat is hoz magával a Színeváltozás hegyén. Azzal majd akkor jelentkezünk! Addig is használjuk, lakjuk be a Színeváltozás hegyét!