Blog

Mit tehetek én?

Az UNICEF becslése szerint évente 2 millió gyermeket és fiatalt tartanak rabszolgaként a szexkereskedelemben – ez percenként négy. El tudod képzelni, mit tennének a világ kormányai, ha egy kétmilliós várost túszul ejtenének, kizsákmányolnának és bántalmaznának mindennap? Ha úgy gondolod, hogy ez rettenetes, íme egy statisztika, amely összetöri a szívedet és térdre kényszerít: a szexkereskedelembe kényszerítettek mindössze 1 százaléka menekül meg belőle! Azt kérded, mi a helyzet a másik 99 százalékkal? Amikor túl öregek lesznek ahhoz, hogy értékesek legyenek futtatóik számára, vagy túl betegek ahhoz, hogy dolgozzanak, ha teherbe esnek vagy fertőzést kapnak, kidobják őket, mint a szemetet. Ezek a „járóképes sebesültek” érzelmi és mentális sebeket hordoznak, és egész hátralévő életükben küzdenek a hatásokkal.

Talán azt gondolod: „Szomorú és sokkoló, de hála Istennek, nem az én gyermekeimmel vagy unokáimmal történt.” Valóban hála Istennek! Isten megváltott gyermekeként azonban felelősséged van. Jézus azt mondta, azért jött, hogy evangéliumot hirdessen a szegényeknek; szabadulást a foglyoknak, és hogy szabadon bocsássa a megkínzottakat (ld. Lukács 4:18). Ez azt jelenti: ahelyett, hogy kerülnéd a problémát, tudatában kell lenned, aggasztania kell és cselekvésre kell késztetnie.

A politikusok csak akkor kezdenek cselekedni, ha elég ember szólal fel. Tehát emelj szót! Kezdj el imádkozni érte! Támogasd azokat a szolgálatokat, akik ilyen emberekkel foglalkoznak! Így majd ha Isten előtt kell állnod, ki tudod mondani: „Uram, megtettem mindent, ami tőlem telt!”

 

Forrás: Mai ige