BlogKiemelt

Oltáriszentséges csodák

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve újra előkerülnek  az idők során megtörtént eucharisztikus csodák. Az Egyház által elismert Eucharisztikus csodákat megismerve közelebb kerülhetünk az Oltáriszentségben levő Jézushoz.

Nagyon közeli eset Lengyelországból „2013. december 25-én egy konszekrált ostya áldoztatáskor leesett a földre. Felvettük, és egy vízzel telt edénybe helyeztük. Nemsokára vörös elszíneződés jelent meg rajta. 2014 februárjában az ostya vörösre színeződött részéből leválasztottak egy darabkát, és korporáléra (ostyaabroszra) helyezték. Egy független szakbizottság mintákat vetetett belőle, majd megállapította: (…) Az egész (…) leginkább a szívizomhoz hasonlít, olyan elváltozásokkal, amelyek az agónia során szoktak előfordulni. A genetikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a szövet emberi eredetű.”

Több mint 130 tudományosan bizonyított, hivatalosan elismert eucharisztikus csodáról készített az internetről letölthető virtuális kiállítást egy különös sorsú fiatal, Carlo Acutis. A 2006-ban 15 évesen leukémiában elhunyt fiú „mennyországba vezető autópályának” nevezte az Eucharisztiát, és megkérte szüleit, vigyék el azokra a helyekre, ahol eucharisztikus csodák történtek. „Minél többször vesszük magunkhoz az Eucharisztiát, annál hasonlóbbak leszünk Jézushoz, s így már a földön érezzük a mennyország előízét” – írta. Szenvedéseit az Egyházért és a pápáért ajánlotta fel; boldoggá avatási eljárása megkezdődött.

Az eucharisztikus csodákat bemutató kiállítás itt tekinthető meg magyarul: http://www.miracolieucaristici.org/un/Liste/list.html