Blog

online bibliai felnőtt képzés

Nyári online bibliai képzés indul azoknak, akik 14-éig bejelentkeznek a
www.teokat.com honlapon. Videón kapják meg hetente az anyagot 2×7 témát az Ó- és Újszövetségből… Bővebben itt ill. a honlapon konkrétan a témák is.

A felnőttképzés sürgős feladata az Egyháznak. Lelkiségi csoportok és plébániai közösségek egyre többször jelzik igényüket arra, hogy elmélyüljenek a Szentírás ismeretében, az Egyház tanításában, egyszóval a katolikus teológiában. Éppen ezért korunk kihívásai közepette segítséget szeretnénk nyújtani nekik keresztény életük megértéséhez és megéléséhez. „Aki megért és megértet, az egy népet megéltet”, idézte Kovács Gergely érsek atya szentelését követő beszédében a nagy erdélyi költő, Kányádi SándorJátszva magyarul versét. A szójátékos vers üzenete érvényes az Egyházon belül is.

Az említett igényeknek szeretnénk eleget tenni, amikor www.teokat.com oldalon teológiai képzést nyújtunk felnőttek számára. Főegyházmegyénk meglehetősen nagy kiterjedése is indokolja, hogy a felnőttképzés online (internetes) változatban is elérhető legyen. Így kurzusaink könnyebben eljutnak az egymástól több száz kilométerreélőhívőkhöz. Ám szeretettel fogadjuk azok jelentkezését is, akik a főegyházmegyénk területén kívül élnek, és kurzusaink felkeltik érdeklődésüket.

A Gyulafehérvári Főegyházmegye Felnőttképzési Bizottsága első előadássorozatát az erdélyi Katolikus Magyar Bibliatársulattal közösen szervezi. Hét ószövetségi és hét újszövetségi előadássorozatunk egymást váltva f. év jún. 15-től szept. 20-ig tart.  Jelentkezési határidő: f. év jún. 14. a www.teokat.com honlapon. Oktató videóinkat kizárólag az előre bejelentkezett érdeklődők érhetik el.

További tudnivalók:

Ki?

Az előadásokat a BBTE Római Katolikus Teológia Karának a tanárai, illetve meghívott szakemberek tartják. Az első előadássorozatot Mózes öt könyvéről (dr. Bodor Attila) és az evangéliumokról (dr. Oláh Zoltán) tartjuk.

A képzést a Gyulafehérvári Főegyházmegye Felnőttképzési Bizottsága koordinálja, Ft. Dr. Oláh Zoltán vezetésével.

Kinek?

Tanfolyamainkra bárki jelentkezhet. Nem szükséges előzetes teológiai tudás, mivel az előadók közérthető módon mutatják be az anyagot.

Természetesen a teológiailag képzettebb hallgatók is jelentkezhetnek a tanfolyamainkra. Az előadások révén ők is felfrissíthetik tudásukat, illetve újabb tudományos és lelki szempontokkal gazdagodhatnak.

Hogyan?

Az előadásokat videó-leckék formájában tesszük közzé. Az előadásokat a tanfolyam ideje alatt heti rendszerességgel közöljük, a bejelentkezett hallgatók pedig egy héten keresztül bármikor megtekinthetik az oktató videókat. Az új előadásokat hétfő reggelente tesszük közzé és vasárnap estig lehet elérni. A tanfolyamokra jelentkezők az előadásokat akár többször is visszanézhetik, a videók letöltésére azonban nem lesz lehetőség.

Egyszerre két témakört mutatunk be, amelyek felváltva követik egymást.

 A tanfolyam ideje alatt legalább kétszer videó-konferenciára is lehetőséget kínálunk, ahol az előadók válaszolnak a kérdésekre.

 A tanfolyam elvégzése után vizsgázni is lehet (nem kötelező!) a leadott témákból. A vizsga célja elsősorban az önellenőrzés. A tanfolyam résztvevői megszerzett tudásukat online vizsga keretében mérhetik le. A sikeres vizsgáról és a tanfolyam elvégzéséről a Gyulafehérvári Főegyházmegye elismerő oklevelet állít ki.

Miért?

Tanfolyamaink ismeretfejlesztő jellegűek. A résztvevők az oktató videók segítségével betekintést nyerhetnek a bibliatudomány és a teológia rejtelmeibe. Kurzusaink révén jobban megérthetik a Szentírás összefüggéseit, elmélyülhetnek hitünk csodálatos világában, illetve új szempontokkal gazdagíthatják eddigi tudásukat.

„Legyetek mindig készen rá, hogy mindenkinek megfeleljetek, aki csak kérdezi, mi az alapja reményeteknek!”

(1 Pét 3,15)