Blog

Kezdd elölről mindennap!

Elaludtál, az autó nem indult, elkéstél a munkából, tönkrement a számítógéped! Az ilyen dolgok feldühíthetnek, de csak akkor, ha hagyod. Salamon azt mondta: „a hirtelen haragú bolondságot követ el”, ezért ha dühbe gurulsz, számíts durva következményekre! A Biblia így figyelmeztet: „Többet ér a türelmes ember a hősnél, és az indulatán uralkodó annál, aki várost hódít” (Péld 16,32). A harag mindig visszaüt, és végül több kárt okoz, mint az, ami kiváltotta. Dávid azt mondta: „Hallgasd meg szavamat reggel, Uram, reggel eléd készülök, és várlak” (Zsolt 5,4). Kezdd azzal, hogy Istennek ajánlod a napodat, akkor kevésbé valószínű, hogy haraggal reagálsz, amikor a dolgok rosszul mennek.

Egy lelkész írja: „Rövid itt az időnk. Szégyen, ha hagyjuk, hogy valami, ami húsz évvel vagy húsz perccel ezelőtt történt, tönkretegye a napunkat. Én elhatároztam, hogy minden napomat élvezni fogom. Lehet, hogy hibázok; lehet, hogy a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretném; talán csalódás ér; de boldogan fogom élni az életemet. Nem hagyom, hogy az, ami történik vagy nem történik, elrabolja az örömömet. Minden reggel azt mondom: »Atyám, ez nagyszerű nap lesz! Köszönöm, hogy van önfegyelmem, önuralmam, hogy tudok jól dönteni. Lehet, hogy tegnap nem tettem meg azt, amit megtehettem volna, de az a nap elmúlt. Ma jobban fogok teljesíteni.«”

Gondolkoztál már azon, hogy miért nagy egy autó szélvédője és miért kicsi a visszapillantó tükre? Mert ami mögöttünk van, az közel sem olyan fontos, mint az, ami előttünk áll. Nézz hát előre, és bármi is történik ma, ne veszítsd el a béketűrésedet!

forrás: Mai Ige