Blog

Légy hűséges Istenhez a munkában!

Ha te lennél a felelős az alkalmazottak felvételéért a munkahelyeden, mit keresnél bennük, mit várnál tőlük? Szakértelmet, hivatástudatot, pontosságot, megbízhatóságot, türelmet, kedvességet és következetességet?

Jézus azt mondta: „Aki hű a kevesen, a sokon is hű az” (Lk 16,10). Az élet többnyire kis dolgokból áll, tehát ha hűtlen vagy a kis dolgokban, akkor az élet nagy részében hűtlen vagy. Van benned felgyülemlett bűntudat a munkádat illetően? Például egy halom elintézetlen feladat? A hűségbe beletartozik az is, hogyan kezeled ezeket. Lehet, hogy neked nem sokat számít, hogy valakitől e-mailt vagy levelet kaptál, de az a személy választ vár. Lehet, hogy az illető egész világa ezen múlik.

Hogyan kezeled az élet apró dolgait? Jézus azt mondta: „És ha a másén nem voltatok hűek, ki adja oda nektek azt, ami a tietek?” (Lk 16,:12).

Kérdés:

Ha te lennél a tulajdonosa annak a vállalatnak, ahol dolgozol, akkor is megnyújtanád a kávészüneteket?

Vennél vagy bérelnél egy autót, vagy a vállalati autót használnád kedvedre?

Az Isten iránti hűséged próbája az, hogyan kezeled azokat a dolgokat, amelyek nem a tieid. Érted már? A hűség az élet minden területén fontos. Isten azt ígéri, hogy megjutalmazza a hűséget, ezért végezd a munkádat a tőled telhető legjobban.

„Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek” (Kol 3,23). Krisztus követőjeként mindenkinek úgy kellene ismernie, hogy te vagy a legmegbízhatóbb ember a munkahelyeden. Miért? Mert tisztában vagy azzal, hogy ki az igazi főnököd!