Blog

Metszés

Tudtad, hogy vannak kertészek, akik beszélnek a növényekhez? Miért? Mert ez segít nekik növekedni! Képzeld el, hogy ilyeneket mondasz: „Olyan jó növény vagy! Ma igazán jól nézel ki! Nagyon büszke vagyok rád!” Most képzeld el, hogy egy olyan növénnyel beszélgetsz, amelyet éppen metszel! Azt mondod: „Ez nekem jobban fáj, mint neked.” Nyissz! „Ezt később meg fogod köszönni!” Nyissz! „Ez a te érdekedben történik!” Nyissz! Most képzeld el, hogy a növény visszabeszél: „Szívtelen vagy! Gyűlölsz engem! Keményen megdolgoztam azért, hogy megteremjem azokat a rózsákat, amelyeket most levágtál.”

Nem ilyeneket mondunk Istennek, amikor megmetsz minket? „Hát nem szeretsz engem? Nem törődsz velem? Nem látod, mi történik most az életemben?” Azt gondoljuk, hogy Isten haragszik ránk. Nem, nem haragszik. Az egyik legnagyobb hiba, ha összetévesztjük ametszést a büntetéssel. Ne tégy egyenlőségjelet a kettő közé! Isten látja benned azt a személyt, aki több gyümölcsöt tudna teremni, azt, akiben ott van a nagyszerűség lehetősége, azt, akit jelentős módon akar használni. Azt akarja, hogy az elképzelhető legnagyobb mértékben gyümölcsöző légy, ezért metsz meg, levágva még néhány olyan dolgot is, amelyeket ő megáldott az életedben.

Elvesztettél valakit, akit szerettél?
Vagy egy jó munkahelyet? Isten talán valami sokkal jobbat tartogat számodra.

Bízol benne?

Hiszel abban, hogy munkálkodik az életedben? Igéje azt mondja, hogy Isten, „aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi Krisztus Jézus napjára” (Fil 1,6).

 

Forrás: Mai Ige